Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 279 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 LOGO TUV HELLAS

 

 

Η συσκευασία των προϊόντων κάθε κατηγορίας, αποτελεί την πρωταρχική πηγή πληροφόρησης του καταναλωτή. Μια ιδανική συσκευασία αναγράφει αφενός τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, τα οποία χρειάζεται υποχρεωτικά να επισημαίνονται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, και αφετέρου αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία και τη διαφορετικότητα του.

Σε πολλές περιπτώσεις η ίδια η συσκευασία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή ενός προϊόντος, έναντι ανταγωνιστικού του. Συγκεκριμένα, τα αναγνωρισμένα σήματα πιστοποίησης που τοποθετούνται επί της συσκευασίας, περιγράφουν την ποιότητα, την προέλευση ή και λοιπά χαρακτηριστικά του προϊόντος, καθώς και αναδεικνύουν το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της συσκευασίας που το περιέχει.

Στις μέρες μας, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα αειφόρου ανάπτυξης. Υπό αυτό το πρίσμα το εξειδικευμένο διεθνές πρότυπο πιστοποίησης FSC® Chain of Custody Certification παρέχει αξιόπιστη διαβεβαίωση για τις συνθήκες βάσει των οποίων οι παραπάνω άξονες αξιολογούνται και αναδεικνύονται.

Το πρότυπο FSC® Chain of Custody Certification έχει αναπτυχθεί από τον FSC Stewardship Council® (FSC ®). Ο FSC Stewardship Council αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεύθυνης δασικής διαχείρισης και έχει ως στόχο την προώθηση περιβαλλοντικά κατάλληλων, κοινωνικά ωφέλιμων και οικονομικά βιώσιμων στρατηγικών διαχείρισης των δασών. Έτσι, με την ένταξη των εταιρειών παραγωγής υλικών συσκευασίας και τυποποίησης στην αλυσίδα επιτήρησης FSC®, ο οργανισμός πιστοποιεί την προμήθεια, επεξεργασία και πώληση προϊόντων χάρτου ή/και ξύλου βάσει πρακτικών υπεύθυνης διαχείρισης δασοκομίας.

Το πρότυπο ορίζει τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική παρακολούθηση των πιστοποιημένων με FSC υλικών κατά την διάρκεια παραγωγής των προϊόντων, ώστε να ταυτοποιούνται ή να διατηρούνται διαχωρισμένα από μη πιστοποιημένα υλικά εντός της αλυσίδας. Η παρακολούθηση αφορά όλες τις φάσεις επεξεργασίας των πρώτων υλών, οι οποίες ξεκινούν από το δάσος, περνούν όλα τα ενδιάμεσα στάδια μεταποίησης και φτάνουν μέχρι την παράδοση στους καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του προτύπου σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στη νέα τάση της αγοράς και να αποδείξουν έμπρακτα ότι διαθέτουν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά τυποποίησης και συσκευασίας, αποκτούν μέσω της πιστοποίησης την άδεια χρήσης του σήματος FSC®. Μέσω του σήματος τα προϊόντα τους αποκτούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους, προσεγγίζοντας άμεσα τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.

H TÜV AUSTRIA HELLAS, με αναγνωρισμένη πολυετή εμπειρία στον κλάδο των υπηρεσιών Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και υποστηρίζει έμπρακτα την αειφόρο ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί τον πρώτο Ελληνικό οργανισμό πιστοποίησης που είναι αναγνωρισμένος και διαπιστευμένος για να παρέχει την πιστοποίηση με το πρότυπο FSC® Chain of Custody Certification, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που διαχειρίζονται προϊόντα ξύλου ή χάρτου (Αριθμός αδείας FSC® A000540). Οι επιθεωρήσεις βάσει του προτύπου FSC® Chain of Custody Certification γίνονται από αναγνωρισμένους και εξειδικευμένους επιθεωρητές, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εργασιακή εμπειρία και την απαραίτητη ακαδημαϊκή κατάρτιση για θέματα αειφορικής διαχείρισης.

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο FSC® Chain of Custody, μπορείτε επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της TÜV AUSTRIA HELLAS:

Έλενα Σταυροπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Άννα Τοπαλτζίκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.