Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 επισκέπτες και κανένα μέλος

3d bScreen Shot 2016 09 29 at 5.08

 

Ονέος 3d εκτυπωτής Markforged Mark X είναι ο πιο ισχυρός 3d εκτυπωτής στην αγορά. Με διαστασιακό έλεγχο κατά την εκτύπωση μέσω laser αισθητήρα ακριβείας και μεγάλο μέγεθος εκτύπωσης, ο νέος Mark X πηγαίνει την 3d εκτύπωση με χρήση συνθετικών ινών ενίσχυσης (Carbon, Kevlar, Fiberglass) σε νέα επίπεδα. Εκτυπώστε τελικά μοντέλα ακριβώς όπως σχεδιάστηκαν, με το μοναδικό συνδυασμό ποιότητας, διαστασιολογικής ακρίβειας και αντοχής.

Ο Mark X προσφέρει επίπεδο εκτύπωσης 50μm για λεπτομερείς, υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις που προσεγγίζουν την αφή και εμφάνιση εξαρτημάτων παραγωγής από καλούπια injection.

Ο Mark X χρησιμοποιεί τα υψηλής αντοχής υλικά της Markforged: Carbon fiber, Fiberglass, Kevlar, υψηλής αντοχής και υψηλής θερμοκρασίας fiberglass και Onyx.

 

3d e Mark X laser

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις εκτύπωσης: 330mm x 250mm x 200mm

Επίπεδο εκτύπωσης: 50μm

Σύνδεση: WiFi, USB, Ethernet

Τεχνολογία: Composite Filament Fabrication (CFF) ™

Υλικά: Carbon Fiber, Fiberglass, Kevlar, High Strength – High Temperature Fiberglass, nylon, Onyx

Διαστασιολογική ανάλυση: διάμετρος δέσμης 50 μm, ανάλυση στο Ζ, 1 μm

 

3d f Mark X 3d printer

 

Λίγα λόγια για τα υλικά

Nylon. Είναι το κοινό υλικό για όλα τα μοντέλα των Markforged. Είναι εύκαμπτο και ανθεκτικό και λειτουργεί καλά ως εξωτερικό προστατευτικό στρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομο ή σε συνδυασμό με τις ενισχυτικές ίνες.

Onyx. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο διαφανές nylon. Έχει το υψηλότερο επίπεδο ακαμψίας και αντοχής στη θερμότητα, καθώς και μια μαύρη ματ εμφάνιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομο ή με ενισχυτικές ίνες.

Kevlar. Είναι μια ενισχυτική ίνα που παρέχει υψηλή αντοχή στην τριβή και αντοχή σε κρούση.

Carbon. Μια ενισχυτική ίνα που προσθέτει υψηλή αντοχή και υψηλή ακαμψία στα εκτυπωμένα μοντέλα. Παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής εξαρτημάτων με υψηλότερο λόγο αντοχής προς βάρος από το αλουμίνιο.

Fibreglass. Αυτή η ενισχυτική ίνα παρέχει αντοχή αλλά σε χαμηλότερη ακαμψία και βάρος σε σύγκριση με το Carbon. Είναι επίσης ηλεκτρικό μονωτικό.

High Strength, High temperature Fibreglass. Μια ενισχυτική ίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρωτότυπα μοντέλα τα οποία απαιτούν τόσο ανθεκτικότητα όσο και αντοχή σε θερμοκρασίες που φθάνουν ή ξεπερνούν τους 165° C. Χρησιμοποιείται ιδανικά σε συνδυασμό με το Onyx για την εκτύπωση εξαρτημάτων που απαιτούν έκθεση σε θερμότητα.

 

 

3d a MG 0549 3d c materials