Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 1

FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 5 FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 6

Η Ελλάδα στις top 10 χώρες ως προς την αύξηση εκθετών

 

Δ υναμική η ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, Fruit Logistica 2018, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες στο Βερολίνο. Η Ελλάδα συμμετείχε στη διοργάνωση με 80 εταιρίες-εκθέτες, συμμετοχή ρεκόρ και τοποθετήθηκε ανάμεσα στις top 10 χώρες που σημείωσαν σημαντική αύξηση εκθετών (11,1% σε σχέση με το 2017) τα τελευταία χρόνια. Η λίστα των Ελλήνων εκθετών περιελάμβανε αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση Fruit Logistica 2018, τόνισε ότι «O αγροδιατροφικός τομέας συγκαταλέγεται στους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους βασίζεται και η πορεία που έχει ξεκινήσει η χώρα προς την ανάπτυξη. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με τη δυναμική παρουσία που έχουν στην έκθεση, φροντίζουν για τη διάδοση των εκλεκτών ελληνικών προϊόντων και αποδεικνύουν τις ικανότητες του ελληνικού επιχειρείν που επενδύει στην ποιότητα, αλλά και τολμά στο δρόμο της εξωστρέφειας. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα και την Κύπρο, στέκεται αρωγός, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις και με νέες πρωτοβουλίες την ελληνική εξαγωγική επιχειρηματικότητα».

Στην έκθεση συμμετείχαν οι εξής ελληνικές επιχειρήσεις από τον τομέα της συσκευασίας και εξοπλισμού: Daios Plastics S.A., Ina Plastics SA, NGP Plastic S.A., Novatec S.A., Olimpias S.A., "Omnipack P.C. Flexible Packaging Industry", Oporello S.A., Plastika Kritis S.A., Technical Converting Paper S.A., Thrace Group, TOMATELIOS, UNIPAKHELLAS SA.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οργανώθηκαν και φέτος, με απόλυτη επιτυχία, πέντε ομαδικά ελληνικά περίπτερα, τα οποία στήριξαν την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Την εκπροσώπηση των ελληνικών εταιριών ανέλαβαν η Enterprise Greece Invest & Trade, η Great Greek Exports and Trade, η ΝOVACERT, η Economotechniki και η Promosolution.
Αξίζει να τονιστεί ότι η Fruit Logistica, στην 26η επέτειό της, σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 3.100 εκθέτες από 80 χώρες, και πλέον των 77.000 εμπορικούς επισκέπτες από 130 χώρες.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης, πέραν του διεθνούς της χαρακτήρα, είναι ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνει το σύνολο των φορέων λήψης αποφάσεων του κλάδου, γεγονός που έχει πλέον καθιερώσει τη διοργάνωση ως το ετήσιο «ραντεβού» της αγοράς για την οργάνωση - πλούσιων σε αριθμό και περιεχόμενο- εκδηλώσεων και την παρουσίαση των νέων καινοτομιών και εξελίξεων σχετικά με την παραγωγή νωπών οπωροκηπευτικών και τις εξαγωγές.

Η επόμενη διοργάνωση της Fruit Logistica πρόκειται να πραγματοποιηθεί 6–8 Φεβρουαρίου 2019.

 

FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 3  FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 4 

FRUITLOGISTICA 2018 GENERAL ALL PACK 85 2