Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

nestle company logo

 

 

Η Nestlé στοχεύει στην ανακύκλωση ή στην επαναχρησιμοποίηση όλων των πλαστικών συσκευασιών της, μέχρι το 2025.

Το σχέδιό της να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 100% των συσκευασιών των προϊόντων της, μέχρι το 2025, ανακοίνωσε η Nestlé.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας, στόχος είναι όλες οι συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, να καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής επεξεργασίας απορριμμάτων, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της συσκευασίας στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Nestlé επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Την εξάλειψη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών, την ενθάρρυνση της χρήσης πλαστικών που να επιτρέπουν υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης και, τέλος, την εξάλειψη ή τον επαναπροσδιορισμό των πολύπλοκων υλικών συσκευασίας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, η Nestlé επισημαίνει ότι δεσμεύεται:
Να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Να συνεργαστεί με τους εταίρους της και τις ενώσεις του κλάδου της, προκειμένου να ερευνήσει διαφορετικές λύσεις στους τομείς της συσκευασίας, για τη μείωση των πλαστικών, τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης, αλλά και την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων.
Να προσαρμόσει τις συσκευασίες της με σημάνσεις που θα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.
Να προωθήσει την αγορά για την ανακύκλωση των πλαστικών μέσα από την αύξηση του ποσοστού ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένης της ανακυκλωμένης περιεκτικότητας σε φιάλες πολυαιθυλενίου στην Ευρώπη κατά 25% έως το 2025.