Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 247 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 LOGO labelexpo17

 

Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τους κύριους εκπροσώπους αρκετών εταιρειών και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις τους, τις νέες και καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές που παρουσίασαν.

Ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ-αφιέρωμα εδώ, τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στην αγγλική γλώσσα, με παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και νέα τεχνολογικών εφαρμογών από τις σημαντικότερες συμμετοχές.

 Πως κρίνετε τη συμμετοχή σας στην LABELEXPO EUROPE 2017 και γενικότερα την έκθεση;
 Τι καινούργιο και καινοτόμο παρουσιάσατε;

all pack 83 ekdotis LALBELEXPO17

all pack 83 ekdotis LALBELEXPO17 3 all pack 83 ekdotis LALBELEXPO17 2 all pack 83 ekdotis LALBELEXPO17 4
 

 

BEL Logo Simple all pack 83 BEL labelexpo17 1 all pack 83 BEL labelexpo17 2

 

Η BEL ολοκλήρωσε με επιτυχία την συμμετοχή της στην LabelExpo Europe 2017, που διεξήχθη στις Βρυξέλες από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου, όπου θεωρείται το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο της εκτύπωσης ετικετών και συσκευασίας, αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η BEL ήταν η μοναδική συμμετοχή από πλευράς Ελληνικών εταιρειών.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες του κλάδου μπορούν να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρηση τους με το Overprint, το καταξιωμένο λογισμικό που έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την BEL και διακρίνεται για την αρθρωτή αρχιτεκτονική του, την απρόσκοπτη ενσωμάτωση εξειδικευμένων για τον χώρο εκτύπωσης λειτουργικών οντοτήτων όπως CRM, Προκοστολόγησης-Διαχείρισης Προσφορών, Διαχείρισης Παραγγελιών, Οργάνωσης-Παρακολούθησης της Παραγωγής και Αποθήκης και τέλος Επιχειρηματικής Ευφυΐας.

Αίσθηση προκάλεσε η αναγνωρισιμότητα και αποδοχή του Overprint από τις διεθνείς αγορές, ενώ σε ότι αφορά την εκτύπωση Pressure Sensitive Labels (PSL) και In-Mold Labels (IML) παρουσιάστηκαν:

Τεχνικές προδιαγραφές για PSL και IML
All-in-one view προσκοστολόγηση ετικετών με πολλαπλές προτάσεις εκτύπωσης
Συνεκτύπωση και συνδυασμοί προϊόντων IML
Αναλυτική διαχείριση και ιχνηλασιμότητα πρώτων και βοηθητικών υλών
Προγραμματισμός και παρακολούθηση της παραγωγής
Real-time συλλογή δεδομένων και έλεγχος εξοπλισμού παραγωγής

www.bel.gr


 

 

unimag new LOGO 1 all pack 83 UNIMAG labelexpo17 1

  

Η συμμετοχή μας στην έκθεση με τέσσερα άτομα ήταν απόλυτα επιτυχημενή όχι μόνον λόγω των πωλήσεων που έγιναν αλλά και των προοπτικών που ανοίχτηκαν με νέους πελάτες οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρουμε έναντι του ανταγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι τάσεις που φάνηκαν είναι ξεκάθαρες σε ότι αφορά την εκτύπωση δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν η ψηφιακή και η φλέξο με τον συνδιασμό τους σε Υβριδικά μηχανήματα εκτύπωσης.

H εταιρεία ESKO παρουσίασε την νεά τεχνολογία Crystal που αφορά τους ψηφιακούς εγγραφείς πλακών αλλάζοντας για μια ακόμα φορά τα δεδομένα στην εκτύπωση της φλεξογραφίας βελτιώνοντας την ποιότητα την παραγωγηκότητα και το τιραζ.
Επίσης παρουσίασε το νέο φωτιστικό XPS με τεχνολογίας UV LED για τον φωτισμό των πλακών μπρός-πίσω ταυτόχρονα.
H εταιρεία MARK ANDY παρουσίασε δύο νέα Υβριδικά πιεστήρια ετικέτας συνδυάζοντας την ψηφιακή τεχνολογία με την φλεξογραφία και το φινίρισμα σε ένα ενιαίο σύνολο.
Το ένα είναι το Digital One για μικρές παραγωγές μέχρι 500 μέτρα εκτύπωση σε φάρδος 33εκ. και σε τιμή πολύ ποροσιτή και το δεύτερο το Digital HYBRID για μεγάλες παραγωγές αντίστοιχες τις φλέξο και με ταχύτητα στα 80 μέτρα το λεπτό.
Η εταιρεία GRAFOTRONIC παρουσίασε μια σειρά νέων φινιριστικών μηχανών ανεβάζοντας τις ταχύτητες με semi rotary κοπτικών στα 160 μέτρα το λεπτό.

www.unimag.gr


 

 

Gallus Holding Logo all pack 83 Gallus Labelexpo 1
all pack 83 Gallus Labelexpo 4 all pack 83 Gallus Labelexpo 3

 

all pack 83 Gallus Labelexpo 2

“Speed up your Success” ήταν το σύνθημα της Gallus στη Labelexpo Europe 2017 κι αυτό το σύνθημα ήταν εμφανές σε όλους τους κατάμεστους, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από κόσμο χώρους, του περιπτέρου των 1.200 m2 της Gallus, στην Αίθουσα 5, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων η Gallus Labelmaster Advanced εξοπλισμένη με λειτουργίες Multiweb αποδείκνυε τις δυνατότητές της, όχι μόνο για τις εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες αλλά και για τον εύκολο χειρισμό και την ευελιξία της.

Το άλλο μοντέλο Gallus Labelmaster, το βασικό, απέδειξε περίτρανα, ότι η εκτύπωση με περιστροφική μεταξοτυπία δεν αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της ταχύτητας. Εξοπλισμένη με μονάδα περιστροφικής μεταξοτυπίας, ειδικά σχεδιασμένη για την Labelmaster και με υλικά και εξαρτήματα Gallus Screeny υψηλών ταχυτήτων, τύπωνε σταθερά, με υψηλή ποιότητα και ταχύτητες άνω των 100m/min.

Μια άλλη εντυπωσιακή παρουσία που προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες φινιρίσματος, ήταν η ψηφιακή μηχανή Gallus Labelfire. Με τη νέα μονάδα μεταξοτυπίας, που μπορεί να τοποθετηθεί πριν ή μετά την ψηφιακή εκτύπωση, δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης εξαιρετικά αδιαφανούς λευκού μεταξοτυπίας σε διαφανές υλικό κι εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα σε συνεχή ψηφιακή εκτύπωση. Επίσης, το τμήμα ψηφιακών της Gallus, παρουσίασε το πρωτότυπο μιας ψηφιακής μονάδας «διακόσμησης» (Digital Εmbellishment Unit) της εκτύπωσης. Αυτή η μονάδα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής Spot βερνικιού, γυαλιστερού ή ματ καθώς και τη δημιουργία ανάγλυφου με τη τεχνική UV Inkjet.

Στο χώρο του Service, παρουσιάστηκαν τα projects στα οποία η Gallus και η Heidelberg εργάζονται για τη προώθηση της ψηφιοποίησης στις επιχειρήσεις και για να προσφέρουν στους πελάτες υπηρεσίες με πραγματική προστιθέμενη αξία όπως το Gallus mCall που δίνει τη δυνατότητα αυτόνομης μεταφοράς από τη μηχανή όλων των απαραίτητων στοιχείων στο Helpdesk της Gallus, μειώνοντας τα τηλεφωνήματα και τα emails, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ανταπόκριση του Service.

Σχετικά με την επιτυχή παρουσία της Gallus στη Label Expo Europe 2017, ο κ. Christof Naier, Γενικός Διευθυντής του τομέα ετικετοποιίας της Gallus, δήλωσε:«Συνολικά, αυτή η Labelexpo ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε η Gallus. Κλείσαμε περισσότερες συμφωνίες από ότι σε οποιαδήποτε άλλη έκθεση μέχρι τώρα. Αλλά και τα θετικά σχόλια των πελατών μας για τον μεγάλο αριθμό καινοτομιών που παρουσιάσαμε και αφορούν όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στις υπηρεσίες μας, αποδεικνύουν ότι η Gallus είναι στο σωστό δρόμο. Με αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αντικρίζουμε την ψηφιακή πρόοδο και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το επερχόμενο μέλλον».

Δυναμική ήταν και η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου στην έκθεση οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και για τις επενδυτικές ευκαιρίες ενός ανερχόμενου και σημαντικού κλάδου στη χώρα μας.

www.gallus-group.com


 

 

logo Xeikon all pack 83 XEIKON
all pack 83 XEIKON 2 all pack 83 XEIKON 3

 

 «Η απόλυτη επιτυχία στη Labelexpο 2017»

 

Η Labelexpo αποτελεί για την Xeikon μια πολύ σημαντική διοργάνωση που λόγω της συνεχής ανάπτυξής της πολλοί εκθέτες την θεωρούν σαν την πιο σημαντική διοργάνωση για την παρουσίαση νέων προιόντων.

Φέτος και για πρώτη φορά, η Xeikon εμφανίστηκε στο περίπτερο του Ομίλου Flint στην Αίθουσα 5 με στόχο την περαιτέρω πρόκληση ενδιαφέροντος μέσα από διαφορετικές προιοντικές κατηγορίες.

Η Xeikon ανακοίνωσε νέα ψηφιακά πιεστήρια για ετικέτες, τόσο στην κατηγορία των inkjet UV όσο και σε αυτήν του ξηρού γραφίτη, που θα επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό της με λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών, ώστε να γίνει το ευρύτερο στον κλάδο. Μεταξύ των νέων προϊόντων που ανακοινώθηκαν ήταν το ψηφιακό κυλινδρικό πιεστήριο μεγάλου πλάτους για ετικέτες Xeikon CX500 της Σειράς Cheetah, το οποίο είναι το πρώτο πιεστήριο που βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα ξηρού γραφίτη, έτοιμη για το περιβάλλον της Βιομηχανίας 4ης γενιάς (Industry 4.0). Παρουσιάστηκε επίσης η σειρά ψηφιακών πιεστηρίων inkjet UV για ετικέτες Xeikon Panther, που περιλαμβάνει το κορυφαίων προδιαγραφών σύστημα Xeikon PX3000 και το νέο βασικό μοντέλο PX2000· και τα δύο θα είναι διαθέσιμα σε διαμόρφωση 4 και 5 χρωμάτων.

Axelerate logo Επίσης, η Xeikon παρουσίασε το πρόγραμμα aXelerate το οποίο αποτελεί μια μοναδική προσέγγιση στην εξυπηρέτηση των πελατών της, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση των εκτυπωτικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και στην ανάπτυξη εφαρμογών και τη στήριξη των δραστηριοτήτων τους σε πιεστήρια Xeikon. Η προσέγγισή μας στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών επικεντρώνεται στις εκάστοτε εφαρμογές, με την αγορά να αντιδρά πολύ θετικά σε αυτήν την ολιστική αντιμετώπιση.
all pack 83 Xeikon label press portfolio all pack 83 Xeikon Fusion 

 O Danny Martens (Corporate Communications Manager) δηλώνει για την Labelexpo 2017:

«Σταθερός στόχος της Xeikon είναι η συμβολή της στη μετάβαση της βιομηχανίας εκτυπώσεων στην ψηφιακή εποχή, μέσω της συνεχούς καινοτομίας και της ανάπτυξης τεχνολογιών επόμενης γενιάς, έτοιμων για τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Οι επισκέπτες στο περίπτερό μας στη Labelexpo Europe –όπου παρουσιάσαμε τρία πιεστήρια, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Xeikon CX500– είμαστε βέβαιοι ότι εκτιμήσαν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι καταφέραμε να υπογράψουμε πολλές παραγγελίες για εκτυπωτές ετικετών σε όλο τον κόσμο, ενώ οριστικοποιήσαμε και την επιλογή 2 εξωτερικών δοκιμαστών (beta testers) για το ολοκαίνουργιο ψηφιακό πιεστήριο μεγάλου πλάτους για ετικέτες Xeikon CX500.

Συνεπώς για εμάς η Labelexpo 2017 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.»

all pack 83 X800 studio2 all pack 83 Xeikon X 800

 

www.xeikon.com


 

 

graphcom logo 2010 center logo MGI
all pack 83 graphcom 7 JETvarnish 3D Web Color all pack 83 MGI Konica

 

Η φετινή LabelExpo ήταν μια σημαντική διοργάνωση καθώς παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα και ανακοινώθηκαν τεχνολογικές εξελίξεις από τους περισσότερους κατασκευαστές εξοπλισμού για παραγωγή ετικέτας. Από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου φιλοξενήσαμε στο περίπτερο των Konica-MGI τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες του χώρου των γραφικών τεχνών, της ετικέτας και της συσκευασίας που επισκέφθηκαν την έκθεση και το περίπτερό μας δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές, όχι μόνο στον τομέα της εκτύπωσης αλλά κυρίως της επεξεργασίας-διακόσμησης ετικέτας & συσκευασίας. Οι επαγγελματίες φαίνεται πως αντιλαμβάνονται τη σημασία του δημιουργικού φινιρίσματος και το πώς αυτό προσθέτει υπεραξία στο τελικό προϊόν. Αναμένουμε τα αποτελέσματα και παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς.

Η MGI παρουσίασε στο περίπτερο της Konica Minolta (8C51-8C52) την ψηφιακή roll-to-roll λύση της για επεξεργασία/διακόσμηση ετικέτας JETvarnish 3D Web με μια νέα καινοτομία, την προσθήκη In-line μονάδας εκτύπωσης.

Το JETvarnish 3D Web Color+ είναι το πρώτο ψηφιακό πιεστήριο ρολού παγκοσμίως που προσφέρει στη βιομηχανία της ετικέτας μια ολοκληρωμένη In-line λύση, χωρίς εργαλεία και αρχικό κόστος, που συνδυάζει:

4χρωμη εκτύπωση υψηλής ανάλυσης (3600 dpi)
Ξηρά τόνερ
Προσωποποίηση, μεταβλητά δεδομένα
Τοπικό βερνίκι (2D/3D) και γκοφρέ ανάγλυφο (έως 232 μm)
Χρυσοτυπία ψηφιακά
Ημι-περιστροφική μονάδα κοπής με καλούπι

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας εκτύπωσης «Color+» στο υπάρχον μοντέλο JETvarnish 3D Web αποτελεί κορυφαία σύμπραξη των R&D teams των MGI και Konica Minolta, συνεργάτη και βασικού μετόχου της γαλλικής κατασκευάστριας.

all pack 83 CP MGI Labelexpo UK Final

Ο σταθμός flexo που περιλαμβάνεται στη διάταξη της μηχανής εφαρμόζει primer στην επιφάνεια εκτύπωσης (σε όποια υλικά απαιτείται) για καλύτερη διαχείριση μιας πλούσιας γκάμας υλικών, από χαρτιά μέχρι συνθετικά και ελαφρύ χαρτόνι.

Η ταχύτητα παραγωγής φτάνει τα 42m/min χωρίς εκτύπωση, με βερνίκι και foil, ενώ το πλάτος ρολού τα 420mm. Όταν χρησιμοποιείται η μονάδα εκτύπωσης το πλάτος ρολού περιορίζεται στα 330mm.

Το JETvarnish 3D Web επιτρέπει την εφαρμογή σύνθετων στοιχείων διακόσμησης και εξατομίκευσης σε ένα τυπωμένο ρολό – επίπεδα ή ανάγλυφα στοιχεία τοπικού UV, χρυσοτυπίες και ολογράμματα συνδυασμένα συχνά με μεταβλητά δεδομένα.

 

all pack 83 graphcom 1 all pack 83 graphcom 2 all pack 83 graphcom 3 all pack 83 graphcom 6

 

Η αρίθμηση ετικετών κρασιού με hot foil και τυπωμένα ολογράμματα που ενσωματώνουν μοναδικούς κωδικούς στη συσκευασία είναι τώρα δυνατή. 

Μια ετικέτα επεξεργασμένη στο JETvarnish 3D Web ξεχωρίζει στο ράφι με τα ελκυστικά εφφέ της και μπορεί να παραχθεί εύκολα και οικονομικά σε μια ποικιλία μάλιστα υλικών.

 

Απόλυτες συμπτώσεις από την πρώτη ετικέτα χάρις στο AIS SmartScanner

Τα μοντέλα JETvarnish 3D Web ενσωματώνουν την μοναδική τεχνολογία επίτευξης συμπτώσεων AIS SmartScanner που εξασφαλίζει τέλεια μέτρα από την πρώτη κιόλας ετικέτα.

«Διαβάζοντας» την εικόνα του τυπωμένου θέματος και χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους συγχρονισμού, το πατενταρισμένο σύστημα AIS «τρέχει» δισεκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Η εφαρμογή βερνικιού και hot foil είναι ακριβής και δεν απαιτεί σημάδια σύμπτωσης ενώ ο χρόνος προετοιμασίας και ο αριθμός σκάρτων εξαλείφεται. Η μηχανή δέχεται ετικέτες προ-τυπωμένες σε offset, flexo ή ψηφιακές και προ-κομμένες, με ή χωρίς μεταβλητά δεδομένα και μπορεί να διαχειριστεί από ένα δοκίμιο μέχρι ολόκληρη παραγωγή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.graphcom.gr


 

 

logo imagco all pack 83 imagco labelexpo17 2

all pack 83 imagco labelexpo17 1

Η Epson παρουσίασε τη μεγαλύτερη γκάμα λύσεων εκτύπωσης για ετικέτα

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να βρουν την ιδανική εκτυπωτική λύση για τις ανάγκες τους στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης ετικέτας, από την εσωτερική παραγωγή ετικετών για τις ανάγκες της ίδιας της εταιρείας, τις ετικέτες μικρού και μεσαίου τιράζ on demand, έως τις ευέλικτες και υψηλής ποιότητας ετικέτες με τοπικό βερνίκι.

Η Epson παρουσίασε μια ολοκληρωμένη σειρά εκτυπωτών, στο 418 τ.μ. περιπτερό της στην έκθεση Labelexpo, στις Βρυξέλλες (25 - 28 Σεπτεμβρίου 2017). Η συμμετοχή της περιλάμβανε πρέσες για ψηφιακή εκτύπωση ετικετών, αλλά και προϊόντα από τις σειρές ColorWorks και SureColor SC-S.

«Με μεγάλη χαρά παρουσιάσαμε τη μεγαλύτερη σειρά ψηφιακών λύσεων εκτύπωσης ετικετών, στην αγορά», δήλωσε ο κος. Frank Maeder, European Labels Product Manager της Epson Europe.

«Προσφέρουμε λύσεις από μικρές συσκευές χειρός για τη δημιουργία ετικετών και επιτραπέζιους εκτυπωτές για εσωτερική παραγωγή, για μικρή και μεσαία παραγωγή on demand, μέχρι ευέλικτες και υψηλής ποιότητας πρέσες ψηφιακής εκτύπωσης, για πιο απαιτητικές εφαρμογές. Είμαστε περήφανοι που αναπτύσσουμε δικές μας κεφαλές εκτύπωσης και μελάνια, καθώς επίσης και εξαρτήματα, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε λύση για κάθε εφαρμογή». 

all pack 83 imagco labelexpo17 3 all pack 83 imagco labelexpo17 4

 Οι ειδικοί της Εpson και αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες, βρίσκονταν στο περίπτερό της για να συμβουλεύσουν και να κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Στη σειρά με τις πρέσες ψηφιακής εκτύπωσης, παρουσιάστηκε η UV τεχνολογία με το μοντέλο SurePress L-6033VW UV LED και τα ευέλικτα μοντέλα εκτύπωσης SurePress L-4533AW, όλα με RIP της Esk. Το μοντέλο SurePress L-4533AW αποτελεί την εξέλιξη του μοντέλου SurePress L-4033AW και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση. Το μοντέλο αυτό έχει αναβαθμισμένες δυνατότητες έναντι του προκατόχου του τόσο στην γενικότερη λειτουργία του όσο και στην συντήρισή του.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της IMAGCO κύριος Γιάννης Τζώρτζης παρατήρησε το μεγάλο ενδιαφέρον των ελλήνων επισκεπτών στην έκθεση και συγκεκριμένα για τις λύσεις της EPSON και σχολίασε πως είναι πολύ αισιόδοξος για την άμεση εγκατάστασή τους και στην Ελλλάδα. Ήδη στην Ευρώπη έχουν γίνει 80 εγκαταστάσεις.

Είπε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη παραγωγή κρασιού και ελαιόλαδου, με πολλούς μικρούς παραγωγούς σε προϊόντα όπως αυτά, αλλά και μέλι, βότανα, ζυμαρικά, σαπούνι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Μέχρι σήμερα οι παραγωγοί αυτοί ήταν υποχρεωμένοι είτε να παράγουν μεγάλες ποσότητες ετικέτες που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν στις συνήθεις ανάγκες τους, είτε παρήγαγαν μικρές ποσότητες σε υψηλή τιμή, ή τέλος ετικέτες κακής ποιότητος με απρόσωπο εικαστικό. Όλα αυτά τελειώνουν εδώ: Τα εκτυπωτικά συστήματα της EPSON είναι τόσο ευέλικτα και υψηλής απόδοσης, ώστε η αγορά των μικρών και μεσαίων τιράζ θα αποκτήσει ένα όνομα: SurePress».

 

all pack 83 imagco labelexpo17 6

Οι εφαρμογές είναι πολλές και οι αγορές που μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν προσφέρουν την μεγάλη ευκαιρία στις ελληνικές βιομηχανίες εκτύπωσης να βρουν νέο πεδίο δράσης.

Εμείς στην IMAGCO, με την 20ετή μας εμπειρία στον χώρο, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε με κάθε επιχειρηματία, να του αναπτύξουμε το σχέδιο δράσης μας και να τον ενημερώσουμε ξεχωριστά για όλες τις δυνατότητες των εκτυπωτικών συστημάτων της EPSON Sure Press.

www.imagco.com


 

 

 LOGO NOVACEL HELLAS

 

LOGO FlintGrp cmyk   ThermoflexX
all pack 83 novacel ThermoflexX 01  all pack 83 novacel ThermoflexX 02

H LabelExpo στις Βρυξέλλες ήταν πάντα μια εξαιρετική πλατφόρμα για την εισαγωγή των προϊόντων ThermoflexX. Κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών εκθέσεων LabelExpo, καταφέρνουμε πάντα να εκπλήσσουμε την βιομηχανία προχωρώντας με καινοτόμες εξελίξεις, όλες με έμφαση στην ποιότητα, την παραγωγικότητα και τον χειρισμό των φωτοπολυμερικών πλακών. 

H LabelExpo είναι μια εξαιρετική έκθεση για να προσεγγίσεις την βιομηχανία συσκευασίας. Με περίπου 40.000 επισκέπτες φέτος, μπορέσαμε να δώσουμε έμφαση στο μήνυμα μας "Flint Group Factory", λέγοντας στον κλάδο ότι η Flint είναι ο μοναδικός προμηθευτής ικανός να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση στους πελάτες μας. 

Στην LabelExpo 2015 παρουσιάσαμε την λειτουργικότητα inline exposing προσφέροντας την δυνατότητα σύνδεσης με μηχανήματα φωτισμού σε σειρά. Έτσι μετά την χάραξη με το laser, η φωτοπολυμερική πλάκα μεταφέρεται αυτόματα στο μηχάνημα φωτισμού. Με βάση αυτή την αρχική αυτοματοποίηση, στην LabelExpo 2017 παρουσιάσαμε την πλήρως αυτοματοποιημένη χάραξη των πλακών. Απλά τοποθετείτε την φωτοπολυμερική πλάκα στο FlexTray, επιλέγετε την εργασία σας και πιέζετε το πλήκτρο έναρξης. Μόλις χαραχτεί η πλάκα, απλά πρέπει να την συλλέξετε από το FlexTray ή μετά τον φωτισμό της. 

Επίσης, παρουσιάσαμε το 2ης γενιάς "Woodpecker" (surface screening) χρησιμοποιώντας Single Pixel Screening το οποίο προσφέρει βελτιωμένη μεταφορά μελανιού με υψηλότερη πυκνότητα στερεού μελανιού. Αυτή η νέα γενιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις υψηλές αναλύσεις, 4000, 4800 και 5080dpi αλλά και με τις αναλύσεις 2400 και 2540dpi, το οποίο είναι μοναδικό! Για περισσότερες πληροφορίες, αντιπρόσωπος των μηχανημάτων ThermoflexX είναι η NOVACEL HELLAS.

 

LOGO FlintGrp cmyk

  Flexographic Products

all pack 83 nyloflex Xpress at LEX 1  all pack 83 FlintGroup nyloflex

H Flint Group ως προμηθευτής λύσεων για την βιομηχανία εκτυπώσεων έχτισε πάνω στο θέμα της LabelExpo "The one stop you should make" και για πρώτη φορά υπήρξε μία κοινή παρουσία όλων των τμημάτων με ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Ο Friedrich von Rechteren, αντιπρόεδρος πωλήσεων EMEA & Global Marketing της Flint Group Flexographic Products, είπε: "Η συνεργασία με τους συναδέλφους μας και η αξιοποίηση της ευρείας τεχνολογικής εμπειρίας μας, προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλες τις δυνατότητες της Flint Group και πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες τον πελατών μας καλύτερα. Με τις τελευταίες μας καινοτομίες φθάνουμε σε υψηλότερο επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών που είναι καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο εύκολα στη χρήση."

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ζαννή, Προϊστάμενο Πωλήσεων της NOVACEL HELLAS, η έκθεση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Flint Group.

H Flint Group Flexographic Products παρουσίασε την τελευταία της καινοτομία στον τομέα θερμικής επεξεργασίας φωτοπολυμερικών πλακών με το nyloflex®Xpress Thermal Processing System. Με ένα εξυπνότερο σχεδιασμό που απλοποιεί την χρήση του, το σύστημα nyloflex® Xpress System μειώνει το λειτουργικό κόστος χάρη στην αυξημένη παραγωγικότητα, τη λιγότερη συντήρηση και το μικρότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, έγινε επίδειξη της ευκολίας τοποθέτησης μανικιών με τα rotec® Sleeves και adaptors. Ο αντάπτορας τελευταίας τεχνολογίας rotec® Eco Bridge προσφέρει ευκολότερη και ταχύτερη χρήση σε εκτυπωτικές μηχανές φλεξογραφίας και το καινοτόμο και αποτελεσματικότερο σύστημα παροχής αέρα προσφέρει 99% μείωση του θορύβου και λιγότερη χρήση πεπιεσμένου αέρα. Μαζί με το rotec® Eco Bridge παρουσιάστηκε η τελευταία καινοτομία, το rotec® Smart Premium sleeve με την τεχνολογία easy-mount και μείωση βάρους έως 15%.

Επίσης, ανακοινώθηκε η nyloprint® WF SHARP, μία φωτοπολυμερική πλάκα letterpress για την αγορά της ετικετοποιίας. Η πλάκα αυτή έχει σχεδιαστεί ώστε να βελτιώνει την ποιότητα με τον υψηλότερο αριθμό γραμμών για την αναπαραγωγή των μικρότερων λεπτομερειών.

logo Ashland 4color process

 

all pack 83 ASHLAND 1 all pack 83 ASHLAND 3

H συμμετοχή μας στην LabelExpo ήταν για ακόμη μια φορά επιτυχημένη, καθώς υπήρξαν πολλοί επισκέπτες που ενδιαφέρθηκαν για τα προϊόντα που προσφέρει η Ashland, από τις κόλλες λαμιναρίσματος έως τα βερνίκια UV. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τα προϊόντα PUREKOTE που απευθύνονται στις ψηφιακές εκτυπώσεις.

Για την διανομή των προϊόντων μας σε Ελλάδα και Κύπρο έχει επιλεγεί η NOVACEL HELLAS, η οποία διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών.

Στην LabelExpo παρουσιάστηκε η σειρά PureRad MC (Migration compliant) η οποία περιλαμβάνει βερνίκια UV ειδικά σχεδιασμένα για ετικέτες και φλεξογραφικές συσκευασίες που προορίζονται για τρόφιμα. Όλα τα προϊόντα έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του κλάδου για την επιλογή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται σε επαφή με τρόφιμα. Συγκεκριμένα, η σειρά PureRad MC έχει σχεδιαστεί ώστε να συμμορφώνεται με την οδηγία EuPIA Exclusion.

Επίσης, η Ashland έχει αναπτύξει ένα νέο επαναστατικό primer νερού για ψηφιακές εκτυπώσεις. Τα Purekote™ 8030(E) και 8020(E) βασίζονται σε επαναστατική χημεία που αποκαλύπτει νέες δυνατότητες της διαθέσιμης τεχνολογίας. Αυτή η μοναδική χημεία μας ενέπνευσε να προωθήσουμε το Purekote 8030(E) και το 8020(E) στη βιομηχανία, επιδεικνύοντας απόλυτη απόδοση σε εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών, ανταποκρινόμενες στις απαιτητικές ανάγκες της αγοράς. 

 

logo Wink

 

all pack 83 Wink Labelexpo1 all pack 83 Wink Labelexpo2

Η Wink είναι ικανοποιημένη από την φετινή έκθεση. Όλα τα προϊόντα μας, ειδικά ο ρυθμιζόμενος anvil SmartGap, αλλά και η μοναδική γκάμα των εύκαμπτων κοπτικών SuperCut, έλαβαν πολύ θετικά σχόλια από τους επισκέπτες. Παρατηρήσαμε έναν ελαφρώς αυξημένο αριθμό επισκεπτών σε σύγκριση με την Labelexpo 2015 και, ακόμα πιο σημαντικό, η ποιότητα των συζητήσεων ήταν πολύ καλή και εποικοδομητική. Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότεροι εκτυπωτές ετικετών αναγνωρίζουν την σημασία της κοπής για την επιτυχία τους, αλλά και ότι η Wink μαζί με τη NOVACEL HELLAS είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης για τα εύκαμπτα κοπτικά και τους κυλίνδρους (κοπτικούς, μαγνητικούς, εκτυπωτικούς κ.λπ.) .

Η Wink παρουσίασε στην LabelExpo 2017 στις Βρυξέλλες το "SmartGap Adjustable anvil roller". Με αυτό το σύστημα, ο χειριστής μπορεί να προσαρμόσει το κενό με μεγάλη ακρίβεια από τις δύο πλευρές του κυλίνδρου. Επίσης, παρουσιάστηκε η έκδοση "αφής" με ψηφιακό έλεγχο και έξυπνα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αποδοτικότητα της παραγωγής. Κατά την διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν επιδείξεις του "SmartGap" με την κοπή πολύ λεπτών σιλικονόχαρτων.

Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση εύκαμπτων κοπτικών SuperCut με ειδικές προσαρμογές της γεωμετρίας της λεπίδας κοπής καθώς και νέος τύπος κοπτικών για περφορέ.

 www.novacel.gr


 

  

Lino only Durst Logo

 

Επιτυχημένη παρουσία της Durst και της Lino

 

all pack 83 lino durst 2 all pack 83 lino durst 1

 

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για την εκτύπωση ετικετών και συσκευασίας – η Labelexpo 2017 - ανήκει στο παρελθόν, έχοντας καταγράψει νέο ρεκόρ στους αριθμούς τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών.

H τεχνολογία inkjet συνέχισε την ανοδική της πορεία στον χώρο της εκτύπωσης ετικετών και συσκευασίας, παρουσιάζοντας νέες τάσεις και νέα μηχανήματα.

Η Durst για άλλη μια φορά είχε επιτυχημένη συμμετοχή, παρουσιάζοντας την δοκιμασμένη σειρά των εκτυπωτών της Tau 330.

Στο επίκεντρο βρέθηκε Tau 330 RSC, που εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά του αλλά και με τις επιδόσεις που έδειξε, εκτυπώνοντας συνέχεια καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η σύνθεσή του ως «υβριδικός εκτυπωτής» με 8 χρώματα, (CMYK+ Λευκό + Πορτοκαλί+Μωβ + Πράσινο), με τα νέα σχεδιασμένα μελάνια υψηλής πυκνότητας HD, σε σειρά με την OMET Xlex X6 ως για φινίρισμα και με μεγάλη ποικιλία υλικών συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο για την πρωτόγνωρη ταχύτητα ψηφιακής εκτύπωσης 78 μέτρα/λεπτό, όσο και για την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης (γράμμα 1pt ).

Στο περίπτερο υπήρχαν ακόμη ο χαμηλής επένδυσης εκτυπωτής Tau 330 E με το κοπτικό EFS 330 και λύσεις φινιρίσματος από την SMAG καθώς και ο Tau 330 με 7 χρώματα χρησιμοποιώντας μελάνια Low Migration κατάλληλα για τρόφιμα και φάρμακα / καλλυντικά. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής χρησιμοποιούσε ψυκτικό κύλινδρο με δυνατότητα καύσης υγρού αζώτου ώστε να απομακρύνεται η οσμή UV. Επίσης ήταν συνδεδεμένος με εξωτερικούς εκτυλικτικούς ρολοφορείς για χρήση μεγάλων ρολών υλικών εκτύπωσης. Στο περίπτερο η εκτύπωση γινόταν σε φιλμ αλουμινίου.

Μαζί με τη σειρά Tau 330, η Durst παρουσίασε και τη νέα της λύση Web2Print για online σχεδιασμό, προεπισκόπηση και λήψη παραγγελιών όλων των ειδών προϊόντων συσκευασίας όπως ετικέτες, κουτιά χαρτονιού, χαρτοκιβώτια και πολλά άλλα.

Τέλος, παρουσιάστηκε η νέα ολοκληρωμένη λύση λογισμικού Workflow-Label Suite της Durst, ένα αρθρωτό, επεκτάσιμο λογισμικό προετοιμασίας/προεκτύπωσης για την καταχώρηση παραγγελιών, την προεκτύπωση, το RIP, τη διαχείριση των χρωμάτων, τη διαχείριση του κόστους μελανιών και τη διαχείριση των δεδομένων παραγωγής.

Η έκθεση υπήρξε επιτυχημένη για την Durst, αφού οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν έφτασαν διψήφιο αριθμό ενώ σημαντική ήταν η έκθεση και την Lino, αφού συμφωνήθηκε η προμήθεια τριών νέων συστημάτων Tau 330 στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

 

Οι ετικέτες Durst UV Inkjet «διαφέρουν»

all pack 83 Durst label 0795 all pack 83 Durst Patterware LE2017

  

Μια νέα αποκλειστική λειτουργία Inkjet που επιτρέπει στους εκτυπωτές ετικετών να παράγουν ψηφιακά οπτικές εκφράσεις από την Durst & την Patternware

Το Digital Patternware είναι μια νέα αποκλειστική λειτουργία inkjet που επιτρέπει στους εκτυπωτές ετικετών να παράγουν οπτικές εκφράσεις με ψηφιακά μοτίβα, γράμματα ασφαλείας και υφές στην επιφάνεια, χωρίς περιορισμούς στο υλικό. Οι ετικέτες Digital Patternware προσφέρουν βελτιώσεις που επιτρέπουν στα προϊόντα να ξεχωρίζουν. Οι καταναλωτές δεν βλέπουν απλώς, χρησιμοποιούν και την αίσθηση της αφής πιάνοντας το προϊόν, καθώς τα τυπωμένα μοτίβα μπορούν να γίνουν αισθητά ως ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα, ενισχύοντας την εμπειρία αγοράς.

Οι συμβατικές υπάρχουσες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία υφής στην επιφάνεια έχουν περιορισμούς όπως ανεπιθύμητη ακρίβεια, χαμηλή παραγωγικότητα και υψηλό κόστος ανάπτυξης. Το Digital Patternware έχει λύσει αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τεχνολογίες παλαιού τύπου, συμπεριλαμβανομένης της μεθόδου lenticular, χάραξης ή ανάγλυφης εκτύπωσης του ρολού εκτύπωσης ή χρήσης ειδικού μέσου εκτύπωσης.

Το Digital Patternware σχηματίζει ένα σχέδιο εκτύπωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικά ύψη ψηφιακής εκτύπωσης με τα μελάνια Tau, στην επιφάνεια του υλικού, για να σχηματίσει μοτίβα και σχήματα, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τριών διαστάσεων. Τα διάφορα διακοσμητικά σχέδια και τα αισθητικά αποτελέσματα της υφής αλλάζουν ανάλογα με τη γωνία φωτός και τα σχέδια υδατογραφήματος. Οι χαρακτήρες για τις εφαρμογές ασφαλείας μπορούν επίσης να γίνουν ψηφιακά στην πλατφόρμα των εκτυπωτών της σειράς Durst Tau 330.

Το Patternware επιτρέπει τη διαφοροποίηση του σχεδιασμού που δίνει έμφαση στην ταυτότητα της μάρκας (υδατογράφημα, μεταβλητός κώδικας, εκτύπωση ασφαλείας όπου η εικόνα, το μοτίβο και το λογότυπο μπορεί να κρύβονται), έτσι ώστε τα σήματα και τα λογότυπά τους να μπορούν τώρα να εκφράζονται με πιο δημιουργικούς τρόπους.
Μπορείτε πλέον να αύξήσετε την προσφορά υπηρεσιών στην υπάρχουσα βάση πελατών, καθώς το Digital Patternware μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία, όλα με σημαντική ψηφιακή επεξεργασία που παρέχει υψηλότερη παραγωγικότητα.

 

Οφέλη:

Χαμηλό κόστος για υψηλή παραγωγικότητα
Η φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή δημιουργεί λιγότερα απόβλητα
Απλοποιημένη επεξεργασία για μικρότερο κόστος εργασίας
Η παραγωγή μικρής ή μεγάλης ποσότητας έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους λόγω μικρότερων / μικρότερων χρόνων παραγωγής
Αντοχή στο φως, αντοχή στις γρατζουνιές και αντοχή σε χημικά.
Εφαρμογές σε διάφορους τομείς, καλύπτει τις ανάγκες των πελατών καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα υλικών.
Γνήσια πιστοποίηση προϊόντων και επισήμανση ασφάλειας

Το Patternware προσθέτει μια ακόμα δυνατότητα ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών που παρέχει αξία τόσο στους εκτυπωτές ετικετών όσο και στους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων. Δεν είναι πλέον μόνο η παραγωγή μικρού και μεσαίου μήκους παραγωγής αποτελεσματικά. Πρόκειται επίσης για την παροχή καινοτόμων δυνατοτήτων παραγωγής προστιθέμενης αξίας.

 www.lino.grwww.durst-group.com


 

 LOGO labelexpo17