Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

We have 256 guests and no members online

Συνεντεύξεις

 

Ο κ. Στυλιανός Κοσκινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ ή Koskinidis Packaging είναι πάντα παρών στο κέντρο της παραγωγής, όπως όταν πρωτοξεκίνησε «χωρίς γνώσεις ή πόρους τότε, με στόχο την υψηλή ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση, την καινοτομία, την ευελιξία και τις ανταγωνιστικές τιμές», όπως αναπολεί. Σήμερα, με τη συμμετοχή και της νεότερης γενιάς Κοσκινίδη, η εταιρεία ηγείται στον τομέα της. Ωστόσο ο κ. Κοσκινίδης, για να διατηρείται η Koskinidis Packaging στην κορυφή, συχνά κάτω από αντιφατικές συνθήκες, επιδιώκει να νιώθει ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. «Η κορυφή θέλει μέτρο», όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

 KOSKONIDIS ALL PACK 85 ET OMADA KENTRO
               Ο κ. Στυλιανός Κοσκινίδης με τις κόρες του, Μάρθα και Τάνια, στο κεντρικό εργοστάσιό της εταιρείας στον Ταύρο

 

1.Η Koskinidis Packaging είναι μια επιχείρηση με μακρά ιστορία που συμπληρώνει σύντομα 100 χρόνια δημιουργικότητας και εφευρετικότητας. Σήμερα η εταιρεία σας κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της. Μιλήστε μας για την πορεία σας στο χώρο της συσκευασίας προϊόντων και περιγράψτε μας το όραμά σας για το δεύτερο αιώνα της εταιρείας σας.

Η εταιρεία Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ είναι όντως μία πολύ παλιά επιχείρηση που συμπληρώνει σε τέσσερα χρόνια έναν ολόκληρο αιώνα στον τομέα της κυτιοποιΐας-λιθογραφίας. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1922 σαν μία μικρή βιοτεχνία από τον πατέρα μου, Στυλιανό Κοσκινίδη. Στα πρώτα της χρόνια η οικογενειακή εκείνη μικρή επιχείρηση έγινε γρήγορα γνωστή σε όλη την ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω των πρωτοποριακών δυνατοτήτων που προσέφερε την εποχή εκείνη στην εκτύπωση και λόγω καινοτόμων προϊόντων που παρήγαγε, όπως χειροποίητα κουτιά φαρμάκων και υφασμάτινα πασχαλινά αυγά.

Εγώ ανέλαβα τα ηνία το 1968 σε ηλικία 23 ετών. Έκτοτε η εταιρεία αναγεννήθηκε και συνεχώς αναπτύσσεται. Σήμερα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο εύρωστες του κλάδου. Διαθέτουμε πλήρη και υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα, μιας και έχει γίνει ειδική εισαγωγή για εμάς. Τον εξοπλισμό αυτό αναβαθμίζουμε συνεχώς με στόχο να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το φάσμα των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών μας. Οι δραστηριότητες της εταιρείας στεγάζονται σε ως επί το πλείστον ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κεντρικό εργοστάσιό μας στον Ταύρο, στο Μοσχάτο και το Κορωπί, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. Απασχολούμε συνολικά 125 άτομα.

Διαχρονικά την Koskinidis Packaging χαρακτηρίζουν η εμμονή στην ποιότητα και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση, η ανταγωνιστικότητα, η τεχνολογική υπεροχή, η τεχνογνωσία και η διαρκής επικαιροποίησή της, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η συνεχής έρευνα για πρωτότυπες καινοτόμες λύσεις, η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και οι ισχυρές σχέσεις με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Το ισχυρότερο όπλο μας ωστόσο είναι διαχρονικά το ανθρώπινο δυναμικό μας, με δεξιότητες και γνώσεις που διαρκώς διευρύνονται. Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν. Μόνο άνθρωποι που κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.

 

2.Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα και που σκέφτεστε να επενδύσετε στο μέλλον;

Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια και να ανανεώνουμε τις υποδομές μας με νέο εξοπλισμό ώστε να χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής, μοναδική στην Ελλάδα. Αναβαθμίζουμε διαρκώς το μηχανολογικό μας εξοπλισμό για την παραγωγή χάρτινων κουτιών, συσκευασιών προωθητικών χρήσεων, σύνθετων stands δαπέδου και πολλών άλλων προϊόντων. Είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρία, κι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές, που υποστηρίζουμε την καθετοποιημένη παραγωγή κουτιών ειδικών χρήσεων συσκευασίας τροφίμων και απορρυπαντικών (που απαιτούν Barrier Protection και αδιαβροχοποίηση χαρτιού ή χαρτονιού, με PE ή Metallize). Σκοπεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω στις τεχνικές που χρησιμοποιούμε και μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, ώστε να δημιουργήσουμε ακόμα πιο καινοτόμα προϊόντα.

 

 KOSKONIDIS ALL PACK 85 RCT gen 1fw
                                                Πρωτοπόρα συσκευασία RCT (Round Corner Tube) σε δύο διαστάσεις
 

 

3. Οι απαιτήσεις των πελατών συνεχώς αυξάνονται, τόσο σε χρόνο όσο και σε ποιότητα και νέες εφαρμογές. Πως καλύπτετε αυτές τις απαιτήσεις;

Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει μεγάλες ελληνικές εταιρείες και πολυεθνικές. Όπως είναι φυσικό οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και ως προς τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων και ως προς την ποιότητα και ιδιαιτερότητας των συσκευασιών. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε ρολά χαρτόνι και χαρτί από το εξωτερικό το οποίο κόβουμε με ρολοκοπτική μηχανή ώστε να εξυπηρετούμε άμεσα τον εκάστοτε πελάτη.
Παράλληλα διαθέτουμε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης το οποίο ερευνά και αναζητά σε Ελλάδα και εξωτερικό λύσεις που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 

4. Ποια είναι τα καινοτόμα προϊόντα σας και πως διαφοροποιείστε από τους ανταγωνιστές σας;

Η ιστορία μας, η φιλοσοφία μας, και το όραμά μας να καθιερωθούμε ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης στον τομέα της συσκευασίας, μας κρατούν διαχρονικά αιχμηρούς, ανήσυχους και εφευρετικούς. Η ηγετική παρουσία μας στον τομέα της συσκευασίας αποτελεί για μας τη φυσική εξέλιξη μιας πορείας πολλών δεκαετιών, στη διάρκεια της οποίας απαιτούσαμε να κατακτάμε περισσότερα από αυτά που θέτουμε σαν αρχικό στόχο. Τα προϊόντα της Koskinidis Packaging σήμερα περιλαμβάνουν πρωτότυπες συσκευασίες για τρόφιμα, ποτά, γενικά και φαρμακευτικά προϊόντα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, προϊόντα προώθησης και μεταφοράς (way cup), καθώς και RCT (Round Corner Tube) και stands.

Από τα προϊόντα μας μπορώ να διακρίνω την πρωτοπόρα κατηγορία RCT (Round Corner Tube), σε δύο διαστάσεις για λάδι, κρασί κλπ. Σε αυτό το είδος σκοπεύουμε να επεκταθούμε περισσότερο. Έχουμε επίσης πρόσφατα αποσπάσει διεθνές βραβείο για stand προϊόντων. Μας δίνονται συνεχώς ευκαιρίες να διακρινόμαστε στον τομέα μας και δεν τις αφήνουμε ανεκμετάλλευτες.

Ωστόσο η εταιρεία μας παραμένει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και για μερικούς ακόμα λόγους. Κατά πρώτον, φροντίζουμε να διαμορφώνουμε τάσεις για την αγορά ώστε να καλύπτεται πλήρως ο καταναλωτής, φροντίζοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές μας, να έχουν πρόσβαση σε λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και επενδύουμε στη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων φυσικών πόρων, ώστε η επίδρασή μας στο περιβάλλον να έχει μόνο θετικό πρόσημο. Τέλος, επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε τους τοπικούς φορείς και για αυτό το λόγο διαμορφώνουμε κοινωνικές συνέργειες με στόχο την αρμονική λειτουργία της κοινωνίας, στον βαθμό της αλληλεπίδρασης που προκύπτει από την παρουσία και τη δράση μας.

  

 KOSKONIDIS ALL PACK 85 MHX SLIDER 5w
                                    Τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός για καινοτόμα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές

 

 

 

 

interview all pack 84 3

Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς με τον κο Μάκη Βασιλόπουλο της XEIKON, από την Αθήνα έχοντας ως προορισμό την Ασφάκα Ιωαννίνων, όπου εδρεύει η ετικετοποιϊα D&A LABEL AE. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κος Αθανασίου μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας μας το εξιεδικευμένο προσωπικό του καθώς και όλο τον τεχνολόγικό εξοπλισμό του. Ιδιαίτερα στάθηκε στην εγκατάσταση και λειτουργία της ψηφιακής μηχανής XEIKON 3300, το νέο του απόκτημα. Ακολουθεί η συνομιλία που είχαμε με τον κο Αθανασίου και τον κο Βασιλόπουλο.

 

Η μεγαλύτερη αξία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες

 

interview all pack 84 1

 

Είσαστε μια εταιρεία η οποία τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείστε με την εκτύπωση ετικέτα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την πορεία;

Η ετικετοποιία είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος στον χώρο των εκτυπώσεων. Ιδιαίτερα απαιτητικός, σε τεχνογνωσία εκτύπωσης , όπως και στην εφαρμογή των απαραίτητων υλικών εκτύπωσης. Είναι ο κλάδος στον οποίο για να σταθεί και να εδραιωθεί μια ετικετοποιϊα χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση των στελεχών και προσαρμογή στα δεδομένα της τεχνολογίας που αλλάζουν με τρομερή ταχύτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία μας λειτουργούμε με γνώμονα πως θα γίνουμε καλύτεροι σε κάθε τμήμα , στο δημιουργικό, στο prepress, στη εκτύπωση, στην εξυπηρέτηση πελατών, στο τμήμα πωλήσεων, στη διοίκηση της επιχείρησης.

Έτσι έχουμε καταφέρει να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην ποιότητα εκτύπωσης, στις τιμές και το χρόνο παράδοσης. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να τηρούμε τις υποσχέσεις προς τους πελάτες μας.

Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη αξία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες, και πλέον μας θεωρούν συνεργάτες και μας συστήνουν ανεπιφύλακτα.

 

Σημαντική αναβάθμιση της εταιρείας

interview all pack 84 2

 

Πόσο πιστεύετε ότι αναβαθμίστηκε το τεχνολογικό επίπεδο του εξοπλισμού σας μετά από την πρόσφατη επένδυση σας σε μια ψηφιακή μηχανή XEIKON;

Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης του τεχνολογικού μας εξοπλισμού, η αγορά της ψηφιακής μηχανής XEIKON 3300 είναι μια σημαντική αναβάθμιση της εταιρείας, και νιώθουμε ότι πατάμε πιο στερεά στην απαιτητική αγορά της αυτοκόλλητης ετικέτας.

Η XEIKON τεχνολογικά είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, αυτό μας δίνει τη σιγουριά ότι συμβαδίζουμε τεχνολογικά με την Ε.Ε. ή ακόμη και ότι προηγούμαστε από τις απαιτήσεις της αγοράς. Ήταν μια επενδυτική επιλογή που βελτίωσε ουσιαστικά τη δυναμική της επιχείρησης μας D&A LABEL AE.

 

 

Ποιες είναι οι ανάγκες των πελατών σας που σας οδήγησαν να επενδύσετε στην ψηφιακή τεχνολογία της XEIKON;

Οι ανάγκες των πελατών συνεχώς αλλάζουν καθώς αλλάζουν και οι απαιτήσεις της αγοράς, έτσι πλέον ζητούνται περισσότεροι κωδικοί προϊόντων, με μικρότερες ποσότητες, πιο άμεση παράδοση και ελαχιστοποίηση του στοκ. Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις απαιτήσεις είναι μια απολύτως αξιόπιστη ψηφιακή μηχανή, όπως η XEIKON.

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ DA LABEL AEΈχετε κλείσει 6 μήνες περίπου λειτουργίας της νέας σας ψηφιακής μηχανής της XEIKON. Πιστεύεται ότι έχουν υπερκαλυφθεί οι προσδοκίες σας και εάν ναι τι είναι αυτό που σας εξέπληξε ή σας προκάλεσε μεγαλύτερη θετική εντύπωση από την αρχική;

Ναι οι προσδοκίες έχουν υπερκαλυφθεί. Οι δυνατότητες της XEIKON είναι πάρα πολλές και όπως είναι φυσικό ακόμα τις μαθαίνουμε. Στα πλέον θετικά είναι η εξαιρετική επικαλυπτικότητα των χρωμάτων ειδικά σε δύσκολα υλικά, η σταθερή ποιότητα της εκτύπωσης , η ευκρίνεια ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες , και τα συστήματα ελέγχου που διαθέτει η μηχανή.

 

Τι ζητήματα επιλύει μια ψηφιακή μηχανή στην παραγωγική διαδικασία μιας ετικετοποιίας;

Νομίζω ότι μια ψηφιακή μηχανή είναι απαραίτητη σε κάθε ετικετοποιία, αν και πρέπει να μετρήσουμε σωστά το κόστος της επένδυσης και τον επιδιωκόμενο τζίρο. Στην παραγωγική διαδικασία η ψηφιακή μηχανή της XEIKON δεν πρέπει να λειτουργεί απλά ως back up λύση, για εξυπηρέτηση περιορισμένων πελατών με περιορισμένο όγκο. Είναι μηχανή κύριας παραγωγής και μπορεί να πάρει μεγάλο μέρος του όγκου της δουλειάς της FLEXO και το πλέον σημαντικό με τη λειτουργία της μπορούν να περιοριστούν γενικά οι νεκροί χρόνοι, από δουλειά σε δουλειά.

 

Γιατί επιλέξατε τη ΧΕΙΚΟΝ;

Επιλέξαμε την XEIKON γιατί πιστεύαμε ότι έχει την καλύτερη βαθμολογία στο λόγο κατηγορία μηχανής / προς την τιμή αγοράς και στο κόστος παραγωγής ετικετών χαμηλού τιράζ. Επίσης γιατί υποστηρίζεται από δικό της εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό στην Ελλάδα αλλά και ο μητρικός οίκος, έχει δυνατότητες να πρωτοπορήσει στο θέμα της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών και αυτές οι εξελίξεις να περνάνε άμεσα και στην δική μας εταιρείας D&A LABEL AE.

 

Την συνομιλία μας έκλεισε ο κος Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

Makis Vassilopoulos

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την νέα μας συνεργασία με την D&A Label. Απο τις πρώτες μας επαφές με τον Κο Αθανασίου αντιληφθήκαμε την διάθεση της εταιρείας να επενδύσει σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες που θα αποτελούσαν ένα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και της γενικότερης ανάπτυξης της εταιρείας.

Για αυτό τον λόγο φροντίσαμε η Xeikon 3300 εκτός απο την βασική roll to roll σύνθεση της να εμπλουτιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία οπως το Xeikon Ice toner upgrade που βοηθά στην κάλυψη εφαρμογών με δύσκολα υλικά οπως PE και θερμικών ετικετών και το Xeikon Color Control full package μία συνολική λύση λογισμικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών που βοηθούν είτε στην στην διαχείρηση των spot χρώματων για την οσο το δυνατόν καλύτερη αντιστοίχηση με τα pantone χρωμάτα είτε στην αντιστοίχηση εκτυπωτικών εργασιών απο αλλα υφιστάμενα εκτυπωτικά μέσα.

Ιδιαίτερα όμως ευτυχείς είμαστε και για το γεγονός οτι η D&A Label αντιλήφθηκε επ’ακριβώς τα πλεονεκτήματα και την υπεραξία της συνεργασίας με την Xeikon κυρίως στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας και πρωτοπορίας αλλά και της καθετοποιήμενης παρουσίας της στην Ελλάδα απο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτά τα δύο αποτελούν τα βασικά συστατικά μιας πετιχυμένης συνεργασίας που είμαστε σίγουροι οτι θα συνεχίσει το ίδιο πετυχημένα όπως άρχισε!

 

Ο εκδότης του All Pack Hellas, Γιώργος Τριανταφύλλου ευχαριστεί για την φιλοξενία τον κο Αθανασίου και τον συνταξιδιώτη κο Βασιλόπουλο.