9ο workshop για τα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

0
5990

Το “9ο Workshop για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών – ΕΕΗ (Στοχεύοντας τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό)” – το κορυφαίο γεγονός στις τεχνολογίες αιχμής των ΕΕΗ, με μια αγορά που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ – ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον για συνεργασίες από μια πληθώρα ελληνικών εταιρειών και οργανισμών όπου θα αξιοποιηθούν οι καινοτομίες, οι νέες εφαρμογές και λύσεις που φέρνουν τα ΕΕΗ.

Το 9ο Workshop πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, και συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, (πρωτοπόρο στην έρευνα και την αξιοποίησή των Οργανικών Ηλεκτρονικών διεθνώς), και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (με ένα παγκόσμιο δίκτυο 1500 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΕΕΗ). Το Workshop, επίσης υποστήριξε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) και η Ελληνική Ένωση Φωτονικής (H-Phos Cluster).

Στο 9ο Workshop έδωσαν το παρόν περισσότερες από 50 εταιρείες και 120 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εκπρόσωπους από πεδία στα οποία τα ΕΕΗ προσδίδουν προστιθέμενη αξία και φέρνουν επαναστατικές εφαρμογές και λύσεις, όπως η Ενέργεια, ο Φωτισμός, η Ηλεκτρονική, ηΑυτοκινητοβιομηχανία και οι Μεταφορές, η Έξυπνη Συσκευασία, τα Έξυπνα Υφάσματα, η Υγεία, οι Αισθητήρες και οι Βιο-αισθητήρες, τα Wearables, και το IoT.

Μέσα από 25 συναρπαστικές ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και μηχανικοί από τη Βιομηχανία και την Έρευνα έκαναν λόγο για το προβάδισμα της Ελλάδας στα ΕΕΗ, τις εφαρμογές τους και πώς αυτά χρειάζεται άμεσα να αξιοποιηθούν από τη Βιομηχανία και την Παραγωγή. Ειδικοί από τον χώρο των επιχειρήσεων παρουσίασαν πώς τα ΕΕΗ μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές νέες και υποσχόμενες εφαρμογές. Manager Συνδέσμων επιχειρήσεων και Cluster κατέδειξαν τις δράσεις, τα πλάνα και τις ενέργειές τους στον τομέα των ΕΕΗ και στο συντονισμό βιομηχανικών φορέων με την προοπτική να αδράξουν την ευκαιρία και να δημιουργήσουν συμπράξεις και ευκαιρίες αξιοποίησης. Εκπρόσωποι εταιρειών Venture Capital, ελληνικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τα εργαλεία που υπάρχουν για την ενίσχυση των επιχειρηματικών τους εγχειρημάτων.

Την υποστήριξή της στους σκοπούς του 9ου Workshop και τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τα ΕΕΗ έδειξε η πολιτική ηγεσία της χώρας με την παρουσία και τους χαιρετισμούς του Αν. Υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Σ. Φάμελλου, και του Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής & Τηλεπικοινωνιών, κ. Π. Σκούτα, οι οποίοι με τη σειρά τους υπογράμμισαν τη σημασία της αξιοποίησης των ΕΕΗ για την οικονομία της χώρας και τη θέση της στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η εκδήλωση έκλεισε με Διαγωνισμό και Βράβευση των Start-Up και ΜΜΕ εταιρειών που παρουσίασαν το πιο καλά δομημένο επιχειρηματικό πλάνο γύρω από τα ΕΕΗ, με τις εταιρείες NanotyposBL Nanobiomed και Prisma Electronics να κατακτούν τα τρια βραβεία. Ο Σύνδεσμος HOPE-A βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάδειξης του τομέα των Εύκαμπτων Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, φέρνοντας τα μέλη του στο διεθνές προσκήνιο με σκοπό την ενίσχυση τόσο της δικής τους θέσης όσο και της οικονομίας της χώρας.

Για να παρακολουθήσετε βίντεο του Workshop, πατήστε εδώ.

Για φωτογραφίες από το Workshop, πατήστε εδώ.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής