Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μηχανήματα

Μ η χ α ν ή μ α τ α

 

 

Η μηχανή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη με αυτόματη τροφοδοσία στο σκαφάκι, ανίχνευση στο σκαφάκι, γέμισμα, εκτύπωση κειμένου barcodes, αφαίρεση του οξυγόνου, σφράγισμα, τοποθέτηση καπάκι, ετικέτας και έξοδο.

Προσαρμόζονται όλα τα συστήματα γεμίσματος όπως ζυγιστικό από μια κεφαλή έως τέσσερις, ογκομετρικό, μετρητικό, δοσομετρικό για προϊόντα σε σκόνη και υγρά. Όλος ο προγραμματισμός της μηχανής ελέγχεται από PLC και έγχρωμη ψηφιακή οθόνη αφής 10.4’’ με Ελληνικό η Αγγλικό μενού.

Στην οθόνη εκτός από της επιλογές και ρυθμίσεις που μπορεί να επιλέξει ο χειριστής, απεικονίζεται η ροή της λειτουργίας της μηχανής καθώς και οι βλάβες, με οδηγίες αποκατάστασης. Όλη η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο και αλουμίνιο.

Εύκολο και μικρό κόστος στην αλλαγή της μήτρας. Παρέχεται δυνατότητα έλεγχου και επιτήρηση της λειτουργίας της μηχανής εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή η κινητού τηλεφώνου. Σύστημα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία. Προστασία για ατυχήματα. Ελάχιστη συντήρηση. Χαμηλό κόστος αγοράς.

 

ALL PACK 82 sbf 50

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτόματη λήψη στο κύπελλο.
Αυτόματο ζύγισμα και γέμισμα.
Δυνατότητα ζύγισης: Από 20 έως 5000gr
Μίνιμουμ διάσταση δίσκου: 50mm X 50mm
Μέγιστη διάσταση δίσκου: 300mm x 300mm
Μίνιμουμ διάμετρος κυπέλου: 50mm
Μέγιστη διάμετρος κυπέλου: 300mm
Παραγωγή: Περίπου 20 τεμάχια το λεπτό,
    ανάλογα το προϊόν & το βάρος.

Χωρητικότητα σιλού: 20 κιλά.
Τάση: 220 / 380V
Ισχύς: 2 KW

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΜΗΚΟΣ: 1050 mm
ΠΛΑΤΟΣ: 1300 mm
ΥΨΟΣ: 1800 mm
ΒΑΡΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: 400 kg

 

 

 

 

 

Η ΒΙ.Ε.ΠΑ αντιλαμβάνομενη τις αυξανόμενες ανάγκες για συνεχείς ελεγχους κατά την παραγωγική σας διαδικασία, σχεδίασε και παρουσίασε στην ελληνική αγορά το CWS-20, ένα ζυγιστικό χαρτοκιβωτίων στατικού τύπου, σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στην εξόδο της γραμμής συσκευασίας.

Σκοπός του, είναι ο έλεγχος βάρους και η διαλογη των χαρτοκιβωτιών. Η λειτουργία του CWS-20 είναι απλή, εύκολη και δεν χρείαζεται τιποτε περισσότερο από το να προσαρμοστεί στην έξοδο της γραμμής συσκευασίας, να ρυθμιστούν τα όρια ζύγισης και αυτόματα διακινεί, ζυγίζει και αν χρειαστεί απορρίπτει το χαρτοκιβώτιο. Ο σχεδίασμός με τις 2 μεταφορικές ταινίες επιτρέπει την διαχείρηση και ζύγιση 2 χαρτοκιβωτιών. Το σύστημα ζύγισης είναι από τα πιο αξίοπιστα καθώς αποτελείται από ένα load cell διακριβωμένο και ένα controller ειδικού σχεδιασμού της SIEMENS.

To χειριστήριο αποτελείται από μια ερονομικά σχεδιασμένη οθόνη αφής, SIEMENS. Υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμου διαφόρων προϊόντων (συνταγών) ώστε εύκολα ο χειριστής να ανακαλεί το προϊόν με τις δικές του ρυθμίσεις. Ενσωματωμένη στην οθόνη βρισκεται η διαδικασία calibration και μηδενισμού του ζυγού. Το σύστημα απόρριψης αποτελείται από ένα πνευματικό έμβολο το οποίο απορρίπτει τα προϊόντα πάνω σε μια ενσωματωμένη γλύστρα. Για την διασφάλιση της αξίοπιστής λειτουργίας του συστήματος ζύγισης, γίνετε έλεγχος απόρριψης πάνω στην γλύστρα. Επιπλέον όλο το ζυγιστικό κατά μήκος καλύπτεται από διαφανές πολυκαρβονικό φύλλο ώστε υποχρεωτικά τα χαρτοκιβωτια να ζυγιζόνται όλα χωρίς να υπάρχει παρέμβαση.

 

ALL PACK 82 B statiko zigistiko x b 02

Τεχνικές προδιαγραφές

 

Διαστάσεις μηχανήματος
(Μ x Π x Y):
900 x 650 x 1300mm
Βάρος μηχανήματος: 120kg
Διαστάσεις χαρτοκιβωτιών
(max) (Μ x Π x Y):
425 x 300 x 160mm
Μέγιστο βάρος μέτρησης: 20kg
Ακρίβεια μέτρησης: + 5gr
Δυνατότητα ζύγισης
(αναλόγως ΧΒ):
5-10 τεμ/min.
Τάση λειτουργίας: 220 V
Πίεση αέρα: 6 bar
CE Mark  

  

ALL PACK 82 statiko zigistiko x b 01

 

 

 

 

 

Η Sacmi επενδύει στον αμπελο-οινικό τομέα και δημιουργεί τον τομέα  Wine & Spirits Division.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εξαγορά της ιστορικής Ιταλικής επιχείρησης επεξεργασίας σταφυλιών Defranceschi η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη σειρά μηχανημάτων του Ομίλου που συνδέονται με τη βιομηχανία εμφιάλωσης. Ο στόχος είναι να προσφέρουν στην βιομηχανία ολοκληρωμένες λύσεις, μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του πλήρους "οινοποιείο με το κλειδί στο χέρι".

Με σημαντική παρουσία στη βιομηχανία εμφιάλωσης κρασιού, με αιχμή τις μηχανές BAG-IN-BOX, τις μηχανές εμφιάλωσης, τις μηχανές για ετικέτες και τις λύσεις «τέλους της γραμμής», η Sacmi ενέτεινε την εστίασή της στην παγκόσμια αγορά κρασιού με την εξαγορά της Defranceschi, μια εταιρεία μακροχρόνιο σχεδιαστή και έμπορο λύσεων επεξεργασίας σταφυλιών, η οποία - εκτός από δεκαετίες εμπειρίας στον τομέα – φέρνει στη  Sacmi σημαντική προστιθέμενη αξία. Για παράδειγμα, η Defranceschi είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο, με λύσεις πιστοποιημένες από τη CIVC, την επαγγελματική Γαλλική ένωση των παραγωγών σαμπάνιας.

 

Defranceschi MT8x Οπτικός έλεγχος της ετικέτας

 

Αυτό έχει οδηγήσει στη δημιουργία της Sacmi Wine & Spirits Division, η οποία θα περιλαμβάνει μάρκες όπως η Defranceschi (πιεστήρια σταφυλιών, αφαίρεσης στελέχους, δεξαμενές, εξοπλισμός ελέγχου ποιότητας), η Sacmi Verona (KUBE μηχανές ετικετών) και η Sacmi Packaging (BIB, λύσεις τέλους της γραμμής κ.λπ.).

Αυτό το τελευταίο τμήμα θα βασίζεται επίσης σε όλη τη τεχνογνωσία  του Ομίλου, στη μηχανική, την αρχιτεκτονική του συστήματος και την αυτοματοποίηση, που αποκτήθηκε από δεκαετίες διεθνούς εμπειρίας.

Η συνεχής έρευνα για λύσεις στην εμφιάλωση, τόσο για αναψυκτικά όσο και για εμφιάλωση μπύρας σε γυάλινη φιάλη, επέτρεψε στη Sacmi να αναπτύξει ανταγωνιστικές μηχανές και να μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στον κόσμο του κρασιού. Η ικανότητά της να παρέχει εξαιρετικά επιτυχημένες οινολογικές λύσεις έθεσε τα θεμέλια για την είσοδο στη βιομηχανία οίνου.

Η ναυαρχίδα της Sacmi για τη συσκευασία κρασιού, είναι η νέα σπονδυλωτή ετικετέζα KUBE , με τη μεγαλύτερη της σειράς, την KUBE Κ70! Αυτό το μηχάνημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και των εμφιαλωτών κρασιού, χάρη στη μοναδική ευελιξία του. Μια σπονδυλωτή δομή με τη μονάδα ετικέτας  εκτός του καρουσέλ (για να απλοποιήσει τη χρήση και τη συντήρηση) κάνουν την KUBE την τέλεια λύση απλής κατασκευής, αποτελεσματική με πολλαπλές τεχνολογίες και συστήματα τοποθέτησης ετικέτας.

Η ετικετέζα αυτή μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα οπτικού ελέγχου της ετικέτας τύπου LVS 360. Αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Συστημάτων Αυτοματισμού & Ελέγχου της Sacmi. Έχει σχεδιαστεί για να εισαχθεί στη γραμμή για να εξασφαλίζει συνολικό έλεγχο της ποιότητας της διαδικασίας εφαρμογής της ετικέτας χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς συσκευές λήψης εικόνας και λογισμικό ικανό να ανιχνεύσει ακόμη και τα μικρότερα ελαττώματα της ετικέτας (συμπεριλαμβανομένης της παραμικρής σκιάς/ελαττώματα χρώματος, κ.λπ.) και δημιουργία αναφορών σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν την άμεση αναγνώριση της πηγής του προβλήματος.

Bag in Box MONOBIB

Υψηλή ευελιξία, παραγωγικότητα και αξιοπιστία είναι, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του γεμιστικού μηχανήματος ασκών. Το μοντέλο LINEAR S είναι ένα Ultra Clean ημι-αυτόματο μηχάνημα πλήρωσης για συσκευασίες Bag-In-Box που γεμίζει τις σακούλες αυτόματα (μετά τοποθετούνται στο κουτί με το χέρι, το οποίο καθορίζει τη ταχύτητα). Συμπαγές, αποτελεσματικό, με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα πλήρωσης, ασφαλές στην υγιεινή (χάρη στις αποκλειστικές βαλβίδες με έγχυση αζώτου και τα συστήματα μέτρησης ροής της μάζας – mass flow-meters), τα γεμιστικά της Sacmi μπορούν να χειριστούν μεγέθη που κυμαίνονται από λιγότερο από 3 λίτρα σε πάνω από 20 λίτρα, με τα ποσοστά παραγωγής να εκτείνονται από 200 σε πάνω από 900 Bag-in-Box / ώρα: η ιδανική λύση τόσο για το κρασί και το νερό, όσο για αναψυκτικά, αλλά και ποτά και σιρόπια.

Χάρη σε αυτή την ολοκληρωμένη σειρά - η οποία, όσον αφορά την Defranceschi, περιλαμβάνει επίσης  γραμμές  διαλογής και δεξαμενές καινοτόμου σχεδίασης και autoclaves από χρωματιστό χάλυβα - η Sacmi είναι πλέον η πλήρης, ολόπλευρη εταίρος για τη βιομηχανία οίνου. Έχουμε, πράγματι, αναλάβει την πρόκληση του «οινοποιείο με το κλειδί στο χέρι», σχεδιασμένο για να καλύψει τα πάντα, από το ποιοτικό έλεγχο στο αμπέλι, μέχρι την εμφιάλωση και προηγμένες λύσεις συσκευασίας και logistics.

KUBE labeler