Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 379 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

ALL PACK 82 HP T1100S Right

 

ALL PACK 82 HP Multi lane Print Architecture

Μ ια μεγαλειώδης αλλαγή διαφάνηκε στην Drupa 2016 και επιβεβαιώθηκε στη φετινή Interpack σε ότι αφορά στην εκτύπωση συσκευασίας. Οι κατασκευαστές ψηφιακού εξοπλισμού παρουσίασαν λύσεις που ανταγωνίζονται ευθέως τις συμβατικές μεθόδους (λιθογραφία, φλεξο). Οι εφαρμογές συσκευασίας και – σε μικρότερο βαθμό – οι βιομηχανικές εφαρμογές εξελίσσονται και αποκτούν σημαντικότερο ρόλο καθώς η βιομηχανία ανακαλύπτει μακροχρόνιες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η ζήτηση για προσωποποίηση και παραμετροποίηση κερδίζουν ολοένα έδαφος. Οι ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής (end-to-end workflow) μειώνουν τον διαχειριστικό όγκο που σχετίζεται με την παραγωγή εκτυπώσεων και δίνουν το χρόνο στον επαγγελματία να ασχοληθεί με νέες αγορές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Smithers Pira που αναφέρονται στην έρευνα The Future of Digital Print for Packaging to 2022, η ψηφιακή εκτύπωση συσκευασίας θα σημειώσει μέσο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 13% έως το 2022 σε όλους τους τομείς συσκευασίας.

Αναφορικά με τη συσκευασία κυματοειδούς χαρτονιού, η HP άλλαξε τα δεδομένα ξεκινώντας το 2013 συνεργασία με την KBA για την κατασκευή του HP Pagewide T1100S Web Press, του πρώτου high-end βιομηχανικού πιεστηρίου παραγωγής ψηφιακών εκτυπώσεων για κυματοειδές χαρτόνι. Η νέα τεχνολογία που εισήγαγε η ΗΡ μεταμορφώνει ριζικά τον τρόπο παραγωγής εκτυπώσεων για corrugated εφαρμογές.

Έχοντας ρίξει μεγάλο βάρος επένδυσης στη συγκεκριμένη αγορά, η ΗΡ διαθέτει σήμερα το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο βιομηχανικών λύσεων pre-print & post-print για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των κεντρικών επιχειρηματικών μονάδων που αναλαμβάνουν μεγάλες παραγωγές για άλλες αγορές όσο και μικρότερων εργοστασίων που εξυπηρετούν τοπικά.

  

all pack 82 HP PageWide C500 Press compressor

 Pre-print λύσεις: HP Pagewide Web Presses

Οι μεταποιητές και οι τελικοί πελάτες ζητούν πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές συσκευασίες για τα προϊόντα τους ενώ παράλληλα θέλουν να μειώσουν το κόστος. Το HP Pagewide T1100S Web Press είναι η πλέον παραγωγική ψηφιακή λύση εκτύπωσης στην αγορά, προσφέροντας περισσότερη αξία σε επιχειρήσεις παραγωγής-μεταποίησης χαρτονιού με τη μοναδική δυνατότητα συνδυασμού pre-print και ψηφιακής εκτύπωσης σε ένα μηχάνημα.

Το 2,8m πλάτους πιεστήριο προ-τυπώνει ψηφιακά το χαρτί για την παραγωγή κυματοειδούς χαρτονιού σε μεγάλες ταχύτητες, υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος. Εκτυπώνει σε ρολό χρησιμοποιώντας το πλήρες πλάτος του corrugator (έως 2,8m) και αγγίζει ταχύτητες που φτάνουν τα 183m/min ή 30.600sqm/ώρα. Το τυπωμένο χαρτί μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί απευθείας σε 2,5m ή 2,8m corrugators.

Η ενσωμάτωση της multi-lane print αρχιτεκτονικής (MLPA) στο T1100S επιτρέπει να συνδυάζονται διαφορετικές εργασίες, με διαφορετικά μεγέθη & ποσότητες κουτιών στην ίδια εκτύπωση. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να παραχθούν παραμετροποιημένα σχέδια και μικρά τιράζ σε μία παραγωγή από έναν εκτυπωτή.

Σε μικρότερο πλάτος εκτύπωσης (1,066m), το HP Pagewide T400S Web Press ενσωματώνεται ιδανικά σε συμβατικές παραγωγές λαμιναρίσματος, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης ενώ διατηρείται η υπάρχουσα ροή εργασίας για τις εργασίες μεγάλων τιράζ.

Τα T1100S & T400S χρησιμοποιούν τεχνολογία thermal inkjet με μελάνια νερού. Προσφέρουν 4χρωμη εκτύπωση CMYK με primers και βελτιωτικά πρόσφυσης (bonding agents) σε κοινά χαρτιά offset, επιχρισμένα και ανεπίχριστα. Τα μελάνια και λοιπά αναλώσιμα είναι κατάλληλα για χάρτινες συσκευασίες τροφίμων και σύμφωνα με τα στάνταρ για έμμεση επαφή με τρόφιμα.

Η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης σε ανάλυση 1200npi επιτρέπει τη διείσδυση των T1100S & T400S σε αγορές όπου επικρατεί η offset, όπως συσκευασίες πολυτελείας και POP displays.

Τα T1100S & T400S προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης με προαιρετικό εξοπλισμό, όπως μονάδα αυτόματης αλλαγής ρολού (autosplicer) για το T1100S, λύσεις priming και coating, σταθμό χρωματικής διαχείρισης και calibration, μονάδα κοπής σε φύλλα (για το T400S) κ.α. 

all pack 82 T400 Simplex 9 9 14

 Post-print λύσεις: HP PageWide C500 Press

Το νέο HP PageWide C500 είναι μια στιβαρή ψηφιακή λύση direct-to-board που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη drupa 2016. Εκτυπώνει σε φύλλα πλάτους 1.3m μέσω ενός προηγμένου συστήματος χειρισμού corrugated υλικών, από το πιο ελαφρύ micro-flute έως το βαρύτερο double-wall board, ακόμα και σκεβρωμένων φύλλων, και ενός εικονικού ιμάντα. Η παραγωγική του δυνατότητα εκτιμάται στα 25 εκ. τ.μ./χρόνο.

Το HP PageWide C500 αποτελεί μια πιο οικονομική επιλογή για εργοστάσια μεταποίησης χαρτονιού που επιθυμούν να αποσυμφορήσουν το συμβατικό εξοπλισμό τους ή και να αντικαταστήσουν μέρος αυτού με ψηφιακό εξοπλισμό, καθώς και να καλύψουν τη ζήτηση για μικρά τιράζ και on-demand παραγωγές. Προσφέρει ανταγωνιστικό κόστος ανά τεμάχιο για ποιοτικές έγχρωμες συσκευασίες, καθώς η ποιότητα εκτύπωσης είναι εφάμιλλη της offset και ενσωματώνεται ομαλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον συμβατικής παραγωγής.

Η single-pass τεχνολογία HP PageWide Thermal Inkjet εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης (έως 6.000 τ.μ/ώρα). Η εκτύπωση είναι 4χρωμη (CMYK + bonding agent) και καλύπτει ευρεία χρωματική γκάμα, ενώ τα μελάνια νερού είναι κατάλληλα για συσκευασίες τροφίμων (σύμφωνα με τα κριτήρια των Nestle Guidance, Swiss Ordinance και άλλων κορυφαίων προτύπων της βιομηχανίας).

Η εμπορική διάθεση του νέου πιεστηρίου θα ξεκινήσει το 2018. Ο εκτυπωτής θα προσφέρει αυτοματοποιημένη ροή εργασίας με εισαγωγή & εξαγωγή παλέτας και θα περιλαμβάνει λύση inline εφαρμογής βερνικιού (OPV).

Στο portfolio post-print λύσεων της ΗΡ υπάρχουν ακόμα τα HP Scitex 17000 Corrugated Press και HP Scitex 15500 Corrugated Press, με εγκαταστάσεις σε βιομηχανίες συσκευασίας αλλά και εκτυπώσεων large format.

Οι λύσεις ΗΡ προσφέρουν ευελιξία και σημαντικά οφέλη στον επαγγελματία: ανταπόκριση σε σύντομους χρόνους παράδοσης και σε on-demand παραγωγές, μείωση των υλικών αποθήκευσης και των αποβλήτων, μείωση του χρόνου προεκτύπωσης (απουσία τελάρων και φιλμ) κ.α. Παράλληλα πολλαπλασιάζουν το εύρος υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει σε ιδιοκτήτες αναγνωρισμένων σημάτων και εταιρίες λιανικής, με ανασχεδιασμούς συσκευασιών, έγχρωμη εκτύπωση αντί μονόχρωμης, άμεση δημιουργία δειγμάτων, προσωποποιημένες εφαρμογές με μεταβλητά δεδομένα, μικρά τιράζ κ.α.

Είναι χρήσιμο να μελετηθεί το είδος των εργασιών, το ζητούμενο τιράζ (ελάχιστο & μέγιστο), η συχνότητα της κάθε εργασίας, το ποσοστό προστιθέμενης αξίας στο συσκευασμένο προϊόν και άλλες σημαντικές παράμετροι προκειμένου να αναζητηθεί η κατάλληλη πλατφόρμα για την εκάστοτε επιχείρηση.

Η συσκευασία κυματοειδούς χαρτονιού, μια βιομηχανία αξίας άνω των 226 δις $ αυξάνεται γεωμετρικά και αναμένεται να αγγίξει τα 269 δις $ το 2021. Η αγορά στην οποία απευθύνεται η ΗΡ υπολογίζεται στα 3,4 δις $, σύμφωνα με στοιχεία της Smithers Pira.

 

 ALL PACK 82 GRAPHCOM 3 all pack 82 web press packaging applications 

 

GRAPHCOM,
επίσημος αντιπρόσωπος,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.graphcom.gr
graphcom logo 2010 center HPlogo